Un bărbat de 44 de ani şi-a stropit fiul de 19 ani cu benzină, apoi și-a dat foc la casă

Tragedia s-a întâmplat în ziua de 18 iulie, în jurul orei 14.55, atunci când pompierii romașcani au fost solicitați, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în comuna Tupilați, informează ISU Neamț, scriu cei de la ziarulderoman.ro

Imediat, la faţa locului cu ajuns trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului Roman, și un echipaj de pompieri voluntari, cu o autospecială de stingere, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Războieni.

Din primele informaţii, pompierii au realizat că incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului și în interiorul casei. În acel moment, două femei, vecine ale proprietarilor, de 45 de ani și 79 de ani, au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedicii de la ambulanța SMURD, dar au refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat, numai că a ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, și bunurile materiale din cele trei camere – obiecte de mobilier, articole de îmbrăcăminte, materiale textile, aparate electrice și electrocasnice, documente de proprietate și de identitate etc. Conform ISU Neamț, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată.

Conform IPJ Neamț, cu ocazia cercetărilor efectuate în acest caz de către polițiști s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri cu fiul său de 19 ani, un bărbat de 44 de ani ar fi stropit cu o substanță inflamabilă atât bunurile din locuință – pe care, ulterior, le-ar fi aprins – cât și bunurile din bucătărie, care s-au aprins de la sursa de foc deschis a aragazului aflat în funcțiune. Articolul continua dupa reclame …

„De asemenea, bărbatul l-ar fi stropit și pe fiul său cu aceeași substanță inflamabilă. În urma incendiului acoperișul locuinței a ars în totalitate, iar din interior aproximativ 70% din bunuri, fără ca focul să se extindă la proprietățile învecinate și fără a pune în pericol alte bunuri sau persoane. Tânărul a suferit leziuni ce nu au necesitat îngrijiri medicale, acesta refuzând să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Bărbatul care a dat foc locuinţei a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și violență în familie, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulderoman.ro