Un camion s-a răsturnat şi a dărâmat un stâlp peste doi copii: „Când i-am văzut trântiţi am zis că, gata, sunt morţi”

Astăzi de dimineaţă, s-a întâmplat o nenorocire în comuna Hoceni din Vaslui. În jurul orei nouă, într-o curbă, şoferul unui camion încărcat cu balast nu a mai putut ţine maşina de mare tonaj pe drum şi s-a răsturnat cu ea de-a latul drumului, scriu cei de la observatornews.ro

În urma accidentului a fost făcut praf gardul unei case, a fost distrus un podeţ de beton şi s-a dărâmat un stâlp de electricitate. În curte erau Marcel şi Marian, fraţi gemeni. În cădere, stâlpul i-a rănit pe cei doi copii de 13 ani.

Imediat au fost anunţate autorităţile care au intervenit la faţa locului. Unul dintre ei a fost trimis de urgenţă cu elicopterul la spitalul din Iaşi. Medicii încearcă să-i salveze piciorul zdrobit.

Cu toate că nu era normal, de supărare, fratele celor doi micuţi a vrut să-l ia la bătaie pe şofer

„Erau lângă prispă aici, lângă poartă. Au ieşit să se joace în ogradă. Unul era aici şi unul era acolo. Noi când i-am văzut trântiţi am zis că gata, sunt morţi”, a declarat mama copiilor. „Eram în casă şi deodată am auzit o bufnitură. Marian era picat jos. L-am udat cu apă. I s-a retezat piciorul”, a declarat Ionuţ, fratele copiilor. Greutatea uriaşă a stâlpului de beton i-a prins piciorul ca într-o menghină lui Marcel. Medicii, sosiţi de urgenţă, au decis să-l transporte imediat cu elicopterul la spitalul din Iaşi. Chirugii încearcă acum să-i salveze piciorul.

„Traumatism de gambă stângă, o fractură complexă. O plagă la nivelul frunţii. Cu risc funcţional din cauza leziunii de la nivelul gambei”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic coordonator UPU SMURD Iaşi. Deşi avea răni superficiale, medicii au decis să-l trimită, la scurt timp, şi pe fratele său la Iaşi.

În grija doctorilor a ajuns şi şoferul. Cu mâna ruptă şi câteva zgărieturi. Furios când i-a văzut pe cei doi copii seceraţi, fratele mai mare al băieţilor şi-a vărsat nervii pe şofer. N-a mai aşteptat să vină poliţiştii şi l-a luat la rost. „Păi na, îţi e ciudă că s-a întâmplat asta. Ţine la dânşii ca la altceva. L-a izbit oleacă, nu l-a bătut”, a declarat mama copiilor.

Şoferul camionului mai avea doar câţiva kilometri până să ajungă la destinaţie. Bărbatul ar fi spus că totul s-ar fi întâmplat din cauza unei defecţiuni tehnice. Ar fi încercat să frâneze, dar camionul n-a mai răspuns manevrelor. La locul accidentului, aproape 4 ore strada a fost blocată.

Timp de două ore s-au chinuit oamenii să repună autovehicului răsturnat înapoi pe roţi. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătamare corporală din culpă.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observatornews.ro

1 trackback / pingback

  1. Accident rutier GRAV! O familile de români din Italia şi copilul lor de 4 ani au ajuns la spital... - Stiri de Actualitate

Comentariile sunt închise.