Ce sa faci daca esti retinut la sectia de politie in UK?

Majoritatea strainilor care traiesc intr-un alt loc decat tara lor, se confrunta de multe ori cu imposibilitatea de a-si cunoaste drepturile legale in cazul cand au infaptuit o infractiune sau pur si simplu sunt luati de pe strada si condusi la o sectie de politie.

Editia online a publicatiei regatulunit.com, vine cu unele sfaturi foarte importante despre cunoasterea drepturilor oricarui cetatean strain in cazul cand este retinut de politia din UK.

In primul rand, spune-i politistului ca vrei sa fii asistat de un avocat! Nu conteaza daca e zi sau noapte, poti primi un avocat din oficiu sau iti poti angaja un avocat privat, in care sa ai incredere. Orice discutie cu avocatul, este confidentiala! Daca soliciti un avocat, nu inseamna ca esti vinovat!

Ai de asemenea dreptul sa iti anunti familia sau un prieten ca ai fost arestat si te afli in sectia de politie. Exista situatii speciale insa, cand acest drept iti este ingradit. Daca esti ranit sau ai probleme medicale, poti fi consultat de un medic. De asemenea, daca nu intelegi si nu vorbesti limba engleza, poti solicita un interpret. Orice document ti se prezinta, ai dreptul sa ceri sa iti fie tradus in limba romana. Poti contacta ambasada sau consulatul. Pe parcursul interviului, poti sa pastrezi tacerea, daca nu vrei sa raspunzi la intrebari. Orice vei raspunde, insa, poate fi folosit ca proba.

Ofiterul de caz este obligat sa iti comunice infractiunea pentru care esti acuzat si care este motivul pentru care ai fost arestat si esti retinut. Trebuie sa iti prezinte tie si avocatului tau, toate documentele in baza carora ai fost arestat si sa te informeze pentru cat timp vei ramane in sectia de politie. Poti fi retinut pana la 24 de ore daca nu esti acuzat, ori curtea poate decide sa ramai in custodia politiei daca este necesar.

Orice se intampla in sectia de politie este inregistrat. Cand esti eliberat, poti solicita o copie a Custody Record. Daca politia considera ca nu mai este necesar sa fii retinut, poti fi eliberat. Pentru situatia in care politia doreste sa continue investigatiile, exista varianta eliberarii pe cautiune, on bail, adica cu respectarea anumitor conditii.

RA Legal Consultants iti poate recomanda un avocat sa te reprezinte la sectia de politie!
Contacteaza-ne 24/7 prin telefon la 07451 955 125, e-mail: ra@ralegalconsultants.co.uk, Facebookhttps://www.facebook.com/ralegalconsultantsroTwitter: https://twitter.com/RAlegalconsRO sau vino la biroul nostru din 2 Leman Street, Aldgate Tower, Londra, E1 8FA.

Articolul a fost preluat INTEGRAL de pe portalul de informatii regatulunit.com

Dacă v-a plăcut acest articol, le puteti da un LIKE pe Facebook, sau sa-i urmati pe Google+ | Twitter | Pinterest.