Senzațional! Un italian a făcut posibil mersul pe apă.

Mersul pe apă este posibil acum în Italia. Un artist a creat o instalație plutitoare şi lungă de 3 kilometri, pe un lac. Experiența este unică pentru că „podul” se adaptează valurilor și mișcărilor apei.

Aproximativ jumătate de milion de persoane sunt așteptate să viziteze locul unde se petrece „minunea”.

Platforma are 3 kilometri lungime și este formată din 200.000 de cuburi plutitoare. Deși peste jumătate de milion de persoane ar putea veni să încerce invenția artsitului, acesta nu a creat-o inițial pentru public.

„Proiectul a fost realizat pentru noi, dacă oamenilor le place atunci e un bonus. Lumea poate supraviețui fără proiecte de acest gen, nu te fac mai special, însă este ceva creat de oameni și numai oamenii pot face artă”, a declarat artistul.

Creatorul proiectului nu a lucrat cu mașinării de ultimă generație sau programe sofisticate. Totul a fost realizat pe hârtie cu creionul. A dorit să facă ceva la care nu s-a gândit nimeni.

„Acest proiect nu are nici o legătură cu lucrurile virtuale. Folosesc însă în lucrările mele artă tridimensională, un lucru foarte solicitant, din acest motiv trebuie să-ți placă să faci asta. Dacă nu ți-ar plăcea, de ce ai vrea să mergi 3 kilometri pe apa?”a mai spus italianul.

Platforma plutitoare este creată din cuburi de nylon foarte strâns prinse și care se adaptează perfect valurilor. Artistul a explicat că oamenii vor avea impresia că pășesc pe un pat de apă și vor simți fiecare mișcare. Instalația va fi deschisă publicului pe data de 18 iunie. Sursă știre