EXPLOZIE a SALARIILOR! Medicii ar putea câştiga 120 de milioane de lei vechi, iar profesorii 100 de milioane

Mulţi dintre românii care văd aceste sume s-ar putea speria. Nu este o glumă nesărată, Guvernul Grindeanu pregăteşte o serie de măsuri menite să oprească exodul medicilor către alte state ale Uniunii Europene. Vestea creşterii salariale este adusă în exclusivitate de postul de televiziune Antena 3, care a obţinut pe surse, grila cu salariile propuse de Guvern.

Conform acestor informații, salariul maxim propus pentru medici este de 12.000 lei pe lună, în timp ce pentru profesori, acesta este de 10.000 de lei lunar, scriu cei de la antena3.ro

Toate aceste creşteri salariale, reprezintă nivelurile maxime ce ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018.

Salariile maxime de 12.000 de lei lunar pentru medici, respectiv 10.000 de lei lunar pentru profesori se aplică celor care au o vechime de 25 de ani de muncă.

Cu toate acestea, cifrele sunt în discuție, dar sunt toate șansele ca ele să fie aplicate de anul viitor. Tot din 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor primi lefuri mai mari.

Purtător de cuvânt PSD: Vrem să stopăm acest exod al medicilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, nu a dorit nici să confirme, nici să infirme sumele amintite, însă a prezicat că toate categoriile de bugetari vor beneficia de creșteri salariale, mai ales că ”vrem să stopăm acest exod al medicilor”.

”Toate categoriile vor avea creșteri. Baza de jos e cea care va avea o creștere semnificativă, pentru că așa e normal”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, duminică, la emisiunea Ediție de week-end, de la Antena 3.

Citiţi continuarea şi mai multe informaţii interesante pe portalul antena3.ro