Se dau 1.000 de euro pentru menajerele și badantele românce din Italia. Cererile se pot depune începând de astăzi

Nunzia Catalfo, ministrul Muncii din Italia a făcut un anunţ pe pagina lui de Twitter, referitor la ajutorul social mult așteptat de menajerele, badantele și bonele care au suferit dificultăți economice în ultimele două luni.

Conform celor de la rotalianul.com care citează Corriere della Sera, este vorba despre 1000 de euro în total (500 de euro pentru luna aprilie și 500 de euro pentru luna mai) bani care vor fi primiți însă doar de cine lucrează cu contract în regulă cel puțin 10 ore pe săptămână (chiar și din mai multe contracte) și nu locuiește la locul de muncă.

„De astăzi, pe site-ul INPS, se pot depune cererile pentru obținerea indemnizației pentru lucrătorii domestici introdusă cu decretul „Rilancio”. Prin această măsură asigurăm o susținere concretă pentru o categorie de lucrători pusă în dificultate foarte tare din cauza stării de urgență provocată de COVID-19.”

De asemenea, lucrătorii domestici care îndeplinesc condiția de mai sus, dar au obținut alt tip de ajutor social introdus prin decretele recente (Cura Italia și Rilancio) sau primesc „Reddito di Cittadinanza” sau „Reddito di Emergenza”, nu vor primi acest ajutor. Primele estimări arată că angajații care vor putea beneficia de acest bonus sunt cel puțin 220.000 la număr.

Cerințele pentru primirea acestui ajutor Articolul continua dupa reclame …

loading...

Această indemnizație este destinată lucrătorilor domestici care corespund următoarelor cerințe:

  • la data de 23 februarie 2020 aveau unul sau mai multe contracte de muncă active în sectorul domestic, înregistrat la INPS, pentru un minim de 10 ore de lucru pe săptămână (acumulate, dacă sunt mai multe contracte);
  • lucrătorul nu beneficiază de alt tip de ajutor social;
  • lucrătorul nu locuiește cu angajatorul.

Totodată, sunt excluși lucrătorii care primesc pensie, cu excepția celei de invaliditate, precum și cei care au alt tip de contract de muncă pe timp indeterminat, mai precizează sursa citată.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante referitoare la obţinerea ajutorului financiar, pe portalul rotalianul.com

1 Trackback / Pingback

  1. Veste Bună! Muncitorii români din Italia vor avea 100 de euro în plus la salariu, începând cu luna iulie - Stiri de Actualitate

Comments are closed.