VESTE BUNĂ! Tot mai multe țări din Europa RIDICĂ RESTRICŢIILE

În contextul actual, în care Covid-19 nu mai este considerat critic din punct de vedere social, mai multe ţări din Europa sunt dispuse să renunţe la restricţiile generate de pandemie, începând cu luna februarie a anului 2022, scriu cei de la 3minute.net

Danemarca a anunţat că este pregătită să renunțe la toate restricțiile. Potrivit declaraţiilor făcute de prim-ministrul Mette Frederiksen, Covid-19 nu mai este o boală critică din punct de vedere social, iar relaxările se vor aplica începând cu data de 5 februarie, dar conform mass-mediei daneze deja din 31 ianuarie toate restricțiile vor fi ridicate.

Și prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat că pe 27 ianuarie se va pune capăt majorităţii măsurilor introduse pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron a noului coronavirus, urmând ca din martie să se renunţe la izolarea persoanelor testate pozitiv.

Începând de joi, 27 ianuarie, purtarea măştii nu va mai fi obligatorie, telemunca nu va mai fi recomandată oficial, iar pentru accesul în cluburi sau la anumite mari întruniri nu va mai fi necesar un certificat sanitar, a anunţat Boris Johnson în parlament. „În condiţiile în care COVID devine endemic, trebuie să înlocuim obligaţiile legale prin sfaturi şi recomandări”, a explicat el.

Marţi 25 ianuarie 2022, guvernul scoţian a anunţat ridicarea majorităţii restricţiilor începând de lunea viitoarea. Discotecile se vor putea redeschide, iar capacităţile de primire ale sălilor de spectacole vor fi crescute. Cu toate acestea, telemunca rămâne recomandată. La rândul său, guvernul Ţării Galilor, unde valul Omicron a trecut de vârful de cazuri, a anunţat săptămâna trecută o ridicare treptată a restricţiilor.

Norvegia vine cu un anunţ foarte important şi nu mai cere carantina pentru călătorii care intră în țară. Autoritățile au anunțat că vor pune capăt cerinței obligatorii de izolare care se aplică în prezent călătorilor nevaccinați ce ajung în țară.

„În urma unei recomandări a Institutului Național de Sănătate Publică, guvernul elimină cerința de carantină de intrare, deoarece nu mai este considerată necesară pentru controlul infecțiilor”, a declarat Ministerul Norvegian al Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Norvegian al Sănătății, decizia de a pune capăt cerinței de carantină a fost luată întrucât țara consideră că această măsură nu mai este necesară pentru a controla răspândirea virusului.

„Sunt de acord cu FHI că proporția de infectați în rândul călătorilor fără certificat corona este atât de mică în raport cu situația de infecție pe care o avem acum în Norvegia, încât a sosit momentul să schimbăm cerințele pentru carantină de intrare”, a mai declarat ministrul Sănătății și Îngrijirii.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul 3minute.net