O familie de români a pus stăpânire pe casa şi banii unui bătrân italian, ţinându-l captiv şi cheltuindu-i peste 100.000 de euro

O familie de români din Italia este acuzată că a ținut în captivitate un pensionar italian timp de zece ani, perioada în care i-ar fi cheltuit peste 100.000 de euro din pensie, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Familia de români este vinovată, deoarece ar fi profitat de un bătrân pensionar din Mirandola, provincia Modena, ocupându-i casa și beneficiind de pensia pe care o primea. Conform anchetei făcută de procurori, se pare că cei doi ar fi plătit datorii de peste 100.000 de euro din banii bătrânului.

Potrivit presei locale, timp de ”zece ani lungi” bătrânul a ajuns în „ghearele” unei familii de români. Familia este anchetată nu numai de faptul că a luat în stăpânire toate bunurile sale, dar l-a și forțat să trăiască închis într-o singură cameră. Pensionarul italian putea să-și facă propriile nevoi în interiorul ei, fără să aibă vreodată posibilitatea de a accesa baia.

Ancheta a mai descoperit că bătrânul pensionar mânca în fiecare zi doar resturile rămase de la familia „gazdă”. Dacă se răzvrătea, acesta era lovit cu pumnii.

În acest moment, familia de români este cercetată pentru rele tratamente și acuzați că au torturat victima timp de peste zece ani. Totodată i-au jefuit toate bunurile, profitând de fragilitatea acesteia.

Pensionarul italian este reprezentat de avocatul Tietto, care o cunoscuse pe româncă cu ceva timp în urmă (minim zece ani), atunci când își căuta un îngrijitor pentru părinții săi. Aceştia au reușit să-i fure încrederea, până când a intrat în casa lui cu toată familia: soț și copii inclusiv.

Acela a fost momentul când a început coșmarul pentru bătrânul rezident din Mirandola.

Potrivit cercetărilor, după analiza tuturor documentelor bancare, rezultă că cei doi soți nu numai că și-au însușit pensia victimei, dar au reuşit să-şi plătească datoriile personale la diverse firme financiare, în sumă de peste o sută de mii de euro.

În momentul când acest articol este publicat, familia de români este judecată pentru toate relele aduse bătrânului italian.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaromaneasca.com