SFÂRŞIT TRAGIC! Cel mai bun practicant de PARKOUR din România a MURIT lovit de tren

Cu toate că era practicantul unui sport extrem de periculos, Matei Guler, un tânăr din Arad de doar 20 de ani, şi-a găsit sfârşitul într-un mod stupid, informează România TV. A fost lovit de un tren în timp ce mergea la muncă. Nu a auzit trenul venind spre el deoarece avea căştile în urechi şi asculta muzică.

De-a lungul timpului, tânărul a câştigat zeci de premii la concursurile de parkour. Cu o zi înainte de tragedie, mama tânărului a posta pe Facebook un mesaj prin care îi transmitea acestuia cât de mult îl iubeşte. La aflarea veştii că şi-a pierdut viaţa, prietenii lui au scris sute de mesaje de condoleanţe.

„Vineri, la orele 14:45, în zona Calea 6 Vânători, un tânăr de 20 de ani a fost surprins și accidentat de un tren Intercity care circula pe ruta Budapesta-București. Polițiștii au găsit lângă acesta telefonul mobil în care erau montate o pereche de căști. Poliția efectuează cercetări pentru a stabili exact cauzale decesului”, a declarat pentru Special Arad purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, inspector de poliție Lorena Radu, scriu cei de la specialarad.ro

Parkour (prescurtat PK) este o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient și mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp, conform ro.wikipedia.org

Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

Freerunning este termenul folosit de Sebastien Foucan în documentarul Jump London pentru a se referi la parkour, termen care a ajuns ulterior să descrie un sport bazat pe acrobații, diferit de disciplina originala Le Parkour.

Parkour este o disciplină fizică inspirată de mișcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mișcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul și prin obstacole (atât naturale cât și artificiale) într-un anume mediu înconjurător. Astfel de mișcare poate apărea sub formă de fugă, sărituri, cățărări și tehnici mai complexe. Scopul parkour-ului este ca practicantul să-și adapteze mișcarea la orice obstacol din calea sa.

Unii oameni găsesc multe similarități între parkour și cascadoriile și tehnicile celebrului actor și practicant de arte marțiale Jackie Chan. Totuși, alții privesc parkour-ul ca pe o artă asemănătoare dansului: o formă de a materializa mișcarea corpului omenesc în cea mai frumoasă formă a sa.

Parkour este adesea legat de ideea de libertate, în forma abilității de a depăși aspecte din preajma ta care tind să limiteze, de exemplu balustrade, grilaje, rampe, scări sau pereți, cuprizând libertatea la un nivel non-fizic deasemenea.Acest parkour este considerat de uni indivizi ca un sport insa este o arta a vieti de zi cu zi care reiese doar prin faptul ca nu exista competie pentru ca fiecare traceur/traceuse are stilul propriu!