Elena Rodica Nițu a fost răpusă de coronavirus în Italia. Avea 41 de ani şi era asistentă medicală.

O veste tristă a îndoliat o familie din Târgovişte, în ziua de 7 aprilie 2020, atunci când aceasta a fost anunţată că Elena Rodica Nițu a pierdut lupta cu viaţa, pe un pat de spital din Milano.

Conform celor de la observator.tv care citează assocarenews.it, după săptămâni întregi în care a luptat în linia întâi pentru a salva cât mai mulți
pacienți infectați, Elena Rodica Nițu, o asistentă medicală româncă, a fost răspusă de coronavirus. Avea doar 41 de ani.

Despre Elena se ştie că era din Târgoviște, dar stabilită în Peninsulă de aproximativ 15 ani. Aceasta a făcut parte din armata medicală care luptă neîncetat în prima linie, împotriva epidemiei de coronavirus şi lucra ca asistentă medicală la spitalul Oglio Po din Casalmaggiore, provincia Cremona, regiunea Lombardia, în secția de dializă.

Conform datelor publicate de presa italiană, românca noastră s-a infectat cu coronavirus în urmă cu o lună de zile, dar pentru că starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, a fost transferată la Milano, unde a continuat să lupte pentru viața ei.

Elena s-a stins din viaţă, departe de familia ei rămasă în România. Părinții și fratele ei au luat deja legătura cu Ambasada României din Italia, pentru a repatrierea trupului neînsuflețit. Articolul continua dupa reclame …

„Elena și-a dedicat trupul și sufletul pacienţilor”

Colegii și-o amintesc pe Elena ca fiind o femeie veselă și dedicată muncii ei.

„Colega noastră, asistenta Elena Nitu Rodica, care a lucrat în secția de dializă al Spitalului Oglio Po, este un exemplu de dăruire absolută pentru misiunea sa de a-și îngriji pacienții. Elena, te vom purta veșnic în suflet și amintiri”.

„De astăzi, prietena mea, Elena Rodica Nițu, este înger!!! Drum lin printre îngeri, dragă prietenă!! A făcut pana în ultima clipă ce a iubit cel mai mult… Să ajute!!! Rămas bun, suflet bun!!”, a transmis pe Facebook, Ramona, prietena Elenei, cadru medical în Târgoviște.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv