Valentin Lazăr de 21 de ani este primul român condamnat pe viață în Marea Britanie

În luna mai a anului 2021, societatea civilă din zona Essex, era înmărmurită de o crimă fără precedent, al cărei autor era un tânăr din România, scriu cei de la social-media-group.ro

Astfel, românul Valentin Lazăr de 21 de ani, a atacat-o pe Maria Rawlings, 45 de ani, cu o bâtă de lemn în care erau încorporate cuie şi un cuţit.

După atacul sângeros, acesta şi-a lăsat victima să moară într-un tufiş, fiind găsita fără haine pe ea, conform Daily Mail.

În urma afectuării autopsiei, s-a stabilit că femeia a murit sugrumată, fiind găsită cu răni la gură, piept şi genunchi, având şi 15 coaste fracturate, dar şi peste 100 de semne pe corp.

Prins de către autorităţi, tânărul român a recunoscut crima şi a fost condamnat la închisoare pe viață, joi la Old Bailey. Bărbatul a fost acuzat că a urmărit o femeie care a coborât dintr-un autobuz, a atacat-o şi a lăsat-o să moară, dezbrăcată, într-un tufiş.

Din cercetările efectuate s-a descoperit că atacatorul nu-şi cunoscuse victima dinainte, iar avocatul lui a spus că nu poate oferi o explicaţie sau un motiv întemeiat pentru fapta criminală.

Procurorul Bill Emlyn Jones a sugerat un posibil „motiv sexual” pentru crimă, deoarece femeia avea vânătăi pe interiorul coapselor şi a fost găsită goală.

Adresându-se lui Lazar în instanţă, tatăl ei, Tony Rawlings a spus: „Cele 15 minute ale tale de furie faţă de o bunică lipsită de apărare mi-au cauzat mie şi familiei mele o viaţă plină de durere”.

Femeia în vârstă de 45 de ani, era din Chelmsford, Essex, şi a fost găsită moartă în Little Heath, Romford, de un bărbat care ieşise afară să-şi plimbe câinele.

În urma anchetei şi a audierilor, judecătorul Mark Lucraft l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe tânărul român, cu o executare minimă de 23 de ani şi şase luni.

„Această crimă a implicat o femeie care se afla în stare de ebrietate şi era singură pe stardă, noaptea târziu, devenind deosebit de vulnerabilă. Acesta a fost un atac sălbatic. Lăsarea victimei goală a adăugat „umilinţă”, a declarat judecătorul.

Conform declaraţiilor date de procurori, femeia mersese la Spitalul King George din Chadwell Heath, deoarece o durea capul după ce se lovise cu o seară înainte.

Femeia care avea probleme cu alcoolul ar fi plecat de la spital fără a fi văzută, şi în jurul orei 23:00 s-a urcat într-un autobuz, loc în care s-a intersectat cu Valentin Lazăr.

Maria era mamă a doi copii şi locuia alături de fiica ei în Witham, Essex. Ea ar fi coborât din autobuz la capătul liniei, fiind urmărită îndeaproape de criminalul ei.

Camerele de supraveghere din zonă i-au surprins pe cei doi în timp ce întreţineau o conversaţie, înainte ca Valentin Lazăr să-şi ia victima de braţ şi să o târască după tufişuri.

După 31 de minute, acesta a ieşit singur de după tufişuri, cu geanta albă a femeii atârnată pe umăr.

Acesta a scotocit în ea, apoi a aruncat-o pe trotuar, este mărturia prezentată instanţei. După atac, românul a luat un alt autobuz şi a ajuns acasă în jurul orei 1 noaptea.

Un şofer de autobuz a mărturisit că l-a văzut pe acesta alergând, ca şi cum ar fi fost sub influenţa drogurilor, cu pupilelele dilatate şi cu privirea fixă.

Cadavrul femeii a fost găsit a doua zi, în jurul orei 14.30, în zona Little Heath, de un bărbat care îşi plimba câinele.

O şapcă de baseball cu ADN-ul inculpatului a fost găsită lângă cadavrul femeii, iar în locuinţa tânărului român procurorii au găsit şi haine care aveau urme de sânge.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul social-media-group.ro